Ingredienser
Bränd gräddglass
5 dl grädde 40%
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
8 äggulor (från medelstora ägg)
4 1/2 dl mjölk, 3%
2 msk Dansukker Glykossirap
Knäckflarns-taco
1/2 dl hyvlad mandel
3 msk vetemjöl
45 g smör
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 msk vispgrädde
2 msk Dansukker Glykossirap
Kolasås
120 g smör
1 krm salt
1 3/4 dl grädde
1/2 vaniljstång
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Glykossirap
Förslag på servering:
Tacoställ, alternativt gör en skål av flarnet och servera på tallrik.
Exakt utformat recept i viktenhet
Bränd gräddglass
5 dl Grädde 40%
140 g Dansukker Svenskt Strösocker
150 g äggula
450 g mjölk, 3%
50 g Dansukker Glykossirap
Knäckflarns-taco
45 g hyvlad mandel
25 g vetemjöl
45 g smör
45 g Dansukker Svenskt Strösocker
45 g vispgrädde
45 g Dansukker Glykossirap
Kolasås
120 g smör
1,5 g salt
175 g grädde
½ vaniljstång
175 g Dansukker Svenskt Strösocker
25 g Dansukker Glykossirap
Förslag på servering:
Tacoställ, alternativt gör en skål av flarnet och servera på tallrik.
Instruktioner
Bränd gräddglass
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Häll upp 5 dl grädde en ugnsfast form och låt stå i ugnen i ca 60 min tills mängden grädde har halverats. Rör om i grädden ca var 10:e minut.
3. Mät/Väg upp strösocker och äggula i en bunke och vispa ihop det lätt.
4. Mät/Väg upp mjölk, ugnsbakad grädde och glykossirap i en kastrull.
5. Koka upp mjölkblandningen och slå den över strösocker och äggula under omrörning.
6. Vänd ner allt i kastrullen igen och värm glassbasen till 83°C, men gör det försiktigt, det får inte gå över 85°C.
7. Kyl sedan ner glassbassen tills den är kylskåpskall och kör i glassmaskin till önskad konsistens. Häll upp glassen i en spritspåse och frys in.
Knäckflarn-taco
1. Sätt ugnen på 170°C.
2. Mät/Väg upp hyvlad mandel och vetemjöl i en bunke och ställ åt sidan.
3. Mät/Väg upp smör, socker, grädde och glykossirap i en kastrull. Koka upp till 115°C.
4. Vänd ner torra ingredienser i kastrullen och rör till en jämn smet. Låt svalna i kylen, ca en timme.
5. Rulla 10 jämnstora bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt mellanrum mellan bollarna.
6. Grädda ca 10–12 min, eller tills flarnen är gyllenbruna.
7. För att få tacoform på flarnet; Lägg en smal kavel eller pinnen i kaveln över t ex diskhon. Låt flarnen svalna något. Lyft flarnet försiktigt med en stekspade, lägg på kaveln så att det formas till ett tacoskal.
Kolasås
1. Mät/Väg upp smör och salt. Ställ åt sidan.
2. Mät/Väg upp grädde och vanilj i en kastrull och låt koka upp.
3. I en annan kastrull (gärna en stor) mät/väg upp strösocker och glykos. Koka till 185°C.
4. När sockret har nått 185°C, dra av kastrullen från plattan. Tillsätt försiktigt den uppkokade grädden, lite i taget.
5. Låt blandningen koka ytterligare i ca 5 minuter.
6. Häll över kolasåsen i en bunke och kontaktplasta. Låt såsen svalna till 37°C.
7. Mixa i smöret och saltet.
8. Ställ kolasåsen i kylen.
Montering
Ta fram spritspåsen med glassen ca 20 min innan servering. Lägg kolasåsen i en spritspåse. Placera 10 tacoskal så de står upp på ett fat. Spritsa i glassen i tacoskalen. Avsluta med att spritsa på kolasåsen. Servera gärna glasstacosen i tacohållare.
Recept: Svenska Konditorlandslaget
Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.