Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka är julens bästa smaker samlat i ett. Låt dina hemgjorda brända mandlar bli julens favoriter med twist!

Betyg (39 st)

Ingredienser

250 g mandlar (oskalade)
250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker
3/4 dl vatten

Smaksättning
skal av 1 apelsin, gärna obesprutad
1/2 msk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära

Instruktioner

Lägg mandlar, strösocker, vatten, apelsinskal och kryddor i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen.
Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.
Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel.

Se film: Så här gör du Brända mandlar

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!