Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka är julens bästa smaker samlat i ett. Låt dina hemgjorda brända mandlar bli julens favoriter med twist!
Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka
Betyg: (23st)

Ingredienser

  • 250 g mandlar (oskalade)
  • 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker
  • 3/4 dl vatten

Smaksättning

  • skal av 1 apelsin, gärna obesprutad
  • 1/2 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära

Lägg mandlar, strösocker, vatten, apelsinskal och kryddor i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen.
Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.
Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel.

 

Se film: Så här gör du brända mandlar

Receptet är framtaget av

Dansukker