Brantevikssill

Brantevikssill är en klassiker från Brantevik på Österlen. Gör din hemmagjorda brantevikssill och imponera på gästerna. Bjud på denna härliga sill.

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 kg sillfilé

Lag
6 dl vatten
1 dl ättika (24 %)
2 msk salt

Inläggning
3 dl Dansukker Strösocker
2 msk krossade vitpepparkorn
2 msk krossade kryddpepparkorn
2 msk citronpeppar
2 smulade lagerblad
2 stora, tärnade gula lökar
2 stora, tärnade rödlökar
1 stor knippa hackad dill

Instruktioner

En klassiker från Brantevik på Österlen i Skåne.

Skölj sillen i kallt vatten. Blanda samman lagen och låt sillfiléerna ligga i lagen i ett dygn. Ta upp sillen och låt den rinna av. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk. Låt sillen dra ett par dagar i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.