Brantevikssill

Brantevikssill

Brantevikssill är en klassiker från Brantevik på Österlen. Gör din hemmagjorda brantevikssill och imponera på gästerna. Bjud på denna härliga sill.
Brantevikssill
Betyg (0st)

Ingredienser

1 kg sillfilé

Lag
6 dl vatten
1 dl ättika (24 %)
2 msk salt

Inläggning
3 dl Dansukker Strösocker
2 msk krossade vitpepparkorn
2 msk krossade kryddpepparkorn
2 msk citronpeppar
2 smulade lagerblad
2 stora, tärnade gula lökar
2 stora, tärnade rödlökar
1 stor knippa hackad dill

En klassiker från Brantevik på Österlen i Skåne.

Skölj sillen i kallt vatten. Blanda samman lagen och låt sillfiléerna ligga i lagen i ett dygn. Ta upp sillen och låt den rinna av. Blanda alla ingredienser till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk. Låt sillen dra ett par dagar i kylskåp.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;