Briochebullar med vanilj och hallon

- Recept Tea Malmegård
Läckra briochebullar med vanilj och hallon.

Ca 12 stycken

Ca 2 timmar + 1 dygn

Betyg (1 st)

Ingredienser

Deg
4 små ägg (200 g)
5 dl stenmalet vetemjöl
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
15 g jäst
1 tsk havssalt
180 g smör, rumstempererat
Kanelsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl Dansukker Strösocker
Vaniljkräm
2 1/4 dl mjölk, 3%
1/2 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Rörsocker
2 1/2 msk majsstärkelse
1 msk smör
250 g hallon, frysta

Instruktioner

1.    Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
2.    Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
3.    Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
4.    Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
5.    Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
6.    Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
7.    Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
8.    Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
9.    Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
10.    Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa     under duk i en timme.
11.    Sätt på ugnen på 190 grader.
12.    Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
13.    Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!