Ingredienser
Deg
4 små ägg (200 g)
5 dl stenmalet vetemjöl
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
15 g jäst
1 tsk havssalt
180 g smör, rumstempererat
Kanelsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl Dansukker Strösocker
Vaniljkräm
2 1/4 dl mjölk, 3%
1/2 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Rörsocker
2 1/2 msk majsstärkelse
1 msk smör
250 g hallon, frysta
Instruktioner
1. Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
2. Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
3. Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
4. Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
5. Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
6. Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
7. Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
8. Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
9. Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
10. Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa under duk i en timme.
11. Sätt på ugnen på 190 grader.
12. Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
13. Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Läckra semlor
Njut av en klassisk semla med fluffig grädde och krämig mandelmassa, en variant med kardemummabulle eller varför inte som semmelkladdkaka.
Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.
Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör. Prova till exempel att ringla på lite sirap.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!