Ingredienser
Deg
4 små ägg (200 g)
5 dl stenmalet vetemjöl
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
15 g jäst
1 tsk havssalt
180 g smör, rumstempererat
Kanelsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl Dansukker Strösocker
Vaniljkräm
2 1/4 dl mjölk, 3%
1/2 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Rörsocker
2 1/2 msk majsstärkelse
1 msk smör
250 g hallon, frysta
Instruktioner
1. Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
2. Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
3. Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
4. Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
5. Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
6. Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
7. Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
8. Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
9. Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
10. Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa under duk i en timme.
11. Sätt på ugnen på 190 grader.
12. Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
13. Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?