Briochebullar med vanilj och hallon

- Recept Tea Malmegård
Läckra briochebullar med vanilj och hallon.

Ca 12 stycken

Ca 2 timmar + 1 dygn

Betyg (5 st)

Ingredienser

Deg
4 små ägg (200 g)
5 dl stenmalet vetemjöl
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
15 g jäst
1 tsk havssalt
180 g smör, rumstempererat
Kanelsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl Dansukker Strösocker
Vaniljkräm
2 1/4 dl mjölk, 3%
1/2 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Rörsocker
2 1/2 msk majsstärkelse
1 msk smör
250 g hallon, frysta

Instruktioner

1.    Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
2.    Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
3.    Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
4.    Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
5.    Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
6.    Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
7.    Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
8.    Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
9.    Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
10.    Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa     under duk i en timme.
11.    Sätt på ugnen på 190 grader.
12.    Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
13.    Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror. Låt dig inspireras av våra härliga recept.