Briochebullar med vanilj och hallon - Recept

Briochebullar med vanilj och hallon

Ca 12 stycken Ca 2 timmar + 1 dygn
Briochebullar med vanilj och hallon
Betyg (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 4 små ägg (200 g)
    • 5 dl stenmalet vetemjöl
    • 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 15 g jäst
    • 1 tsk havssalt
    • 180 g smör, rumstempererat

    Kanelsocker

    • 1 1/2 tsk kanel
    • 1/2 dl Dansukker Strösocker

    Vaniljkräm

    • 2 1/4 dl mjölk, 3%
    • 1/2 vaniljstång
    • 3 äggulor
    • 3/4 dl Dansukker Rörsocker
    • 2 1/2 msk majsstärkelse
    • 1 msk smör
    • 250 g hallon, frysta

    1.    Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
    2.    Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
    3.    Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
    4.    Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
    5.    Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
    6.    Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
    7.    Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
    8.    Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
    9.    Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
    10.    Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa     under duk i en timme.
    11.    Sätt på ugnen på 190 grader.
    12.    Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
    13.    Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.


    ;