Briochebullar med vanilj och hallon

- Recept Tea Malmegård
Läckra briochebullar med vanilj och hallon.

Ca 12 stycken

Ca 2 timmar + 1 dygn

Betyg (5 st)

Ingredienser

Deg
4 små ägg (200 g)
5 dl stenmalet vetemjöl
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
15 g jäst
1 tsk havssalt
180 g smör, rumstempererat
Kanelsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 dl Dansukker Strösocker
Vaniljkräm
2 1/4 dl mjölk, 3%
1/2 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Rörsocker
2 1/2 msk majsstärkelse
1 msk smör
250 g hallon, frysta

Instruktioner

1.    Förbered degen. Blanda alla ingredienser förutom smöret i en matberedare.
2.    Arbeta degen med krok på medelhastighet i cirka 15 minuter.
3.    Tillsätt smöret i omgångar och kör tills degen är glansig och elastisk.
4.    Lägg över degen i en ny bunke. Plasta och låt vila i kylen över natten.
5.    Gör vaniljkrämen samma dag. Dela vaniljstången på hälften, sedan på längden och skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken och hälften av sockret.
6.    Koka upp under omrörning. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
7.    Häll lite av den varma mjölken i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
8.    Häll krämen i en ren bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen. Låt stå över natten för bäst smak.
9.    Ta fram degen, låt stå i rumstemperatur en stund, dela degen i 60 g bitar och rulla till bollar, låt vila 10 minuter.
10.    Kavla ut rundlarna i kanelsockret, de ska vara cirka 1 cm tjocka. Låt jäsa     under duk i en timme.
11.    Sätt på ugnen på 190 grader.
12.    Spritsa en klick vaniljkräm och stryk ut över bullen, lämna 1 cm runt hela kanten.
13.    Häll på frysta hallon och baka av i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.