Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

10–12 personer
Chokladrik brownie med silkeslen ganache och pekankross.
Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter
Betyg: (11st)

Ingredienser

    Brownie

    • 200 g smör
    • 200 g mörk choklad
    • 3 ägg
    • 250 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
    • 125 g vetemjöl
    • ½ tsk salt

    Mjölkchokladganache

    • 100 g mjölkchoklad
    • 20 g Dansukker Ljus Sirap
    • 0,5 dl vispgrädde

    • Pekannötter

    Brownie
    Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Smält smöret i en gryta och ta av den från värmen. Tillsätt den hackade, mörka chokladen och låt den smälta i smöret. Kyl lätt. Vispa ägg, muscovadorörsocker, mjöl och salt till luftig konsistens. Häll långsamt i smör- och chokladblandningen under omrörning. Häll browniesmeten i en kvadratisk form (22 x 22 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i ca 22 minuter. Låt svalna helt och förvara sedan svalt.

    Mjölkchokladganache
    Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm sirap och grädde till kokpunkten och häll genast blandningen över chokladen. Låt vila i 2 minuter och rör sedan väl med cirkelrörelser från mitten och utåt, tills chokladen har smält samman med grädden. Låt ganachen stå i en kvart och bred sedan ut den över brownien.
    Strö pekannötter över.

    Recept Anne au Chocolat för Dansukker