Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

- Recept Anne au Chocolat
Chokladrik brownie med silkeslen ganache och pekankross.

10–12 personer

Betyg (58 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Brownie
200 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
250 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
125 g vetemjöl
½ tsk salt

Mjölkchokladganache
100 g mjölkchoklad
20 g Dansukker Ljus Sirap
0,5 dl vispgrädde

Pekannötter

Instruktioner

Brownie
Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Smält smöret i en gryta och ta av den från värmen. Tillsätt den hackade, mörka chokladen och låt den smälta i smöret. Kyl lätt. Vispa ägg, muscovadorörsocker, mjöl och salt till luftig konsistens. Häll långsamt i smör- och chokladblandningen under omrörning. Häll browniesmeten i en kvadratisk form (22 x 22 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i ca 22 minuter. Låt svalna helt och förvara sedan svalt.

Mjölkchokladganache
Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm sirap och grädde till kokpunkten och häll genast blandningen över chokladen. Låt vila i 2 minuter och rör sedan väl med cirkelrörelser från mitten och utåt, tills chokladen har smält samman med grädden. Låt ganachen stå i en kvart och bred sedan ut den över brownien.
Strö pekannötter över.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?