Brownie med vit chokladcheesecake och svartvinbärssylt - Recept

Brownie med vit chokladcheesecake och svartvinbärssylt

10-12 bitar
Maffig brownie toppad med söt vit chokladcheesecake och sötsyrlig svartvinbärssylt. Smart att passa på att göra dubbel sats av sylten!
- Recept Yvonne - Baka lite
Brownie med vit chokladcheesecake och svartvinbärssylt
Betyg (5st)

Ingredienser

    Svartvinbärssylt

    • 200 g svarta vinbär
    • 1 dl Dansukker Syltsocker
    • 1 msk limesaft

    Brownie

    • 175 g smör
    • 100 g choklad, mörk
    • 2 dl Dansukker Brun Farin Strö
    • ½ dl kakao
    • 1½ dl mjöl
    • ½ tsk bakpulver
    • ½ tsk salt
    • 2 st ägg

    • Smör till formen

    Cheesecake

    • 200 g choklad, vit
    • 600 g färskost
    • ½ dl Dansukker Strösocker
    • 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
    • 3 st ägg
    • 1 krm salt

    1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
    2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.

    Svartvinbärssylt
    3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.
    4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.
    5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.

    Brownie
    6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
    7. Sätt ugnen på 165 grader.
    8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
    9. Vispa farinsocker och ägg slätt.
    10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.
    11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
    12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
    13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.

    Cheesecake
    14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.
    15. Tillsätt ägg och vispa slätt.
    16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.

    17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.
    18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
    19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.

    20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta kakan till ett fat.
    21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.


    ;