Brownie med vit chokladcheesecake och svartvinbärssylt

- Recept Yvonne - Baka lite
Maffig brownie toppad med söt vit chokladcheesecake och sötsyrlig svartvinbärssylt. Smart att passa på att göra dubbel sats av sylten!

10-12 bitar

Betyg (21 st)

Ingredienser

Svartvinbärssylt
200 g svarta vinbär
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk limesaft

Brownie
175 g smör
100 g choklad, mörk
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
½ dl kakao
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg

Smör till formen

Cheesecake
200 g choklad, vit
600 g färskost
½ dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
3 st ägg
1 krm salt

Instruktioner

1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.

Svartvinbärssylt
3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.
4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.
5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.

Brownie
6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
7. Sätt ugnen på 165 grader.
8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
9. Vispa farinsocker och ägg slätt.
10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.
11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.

Cheesecake
14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.
15. Tillsätt ägg och vispa slätt.
16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.

17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.
18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.

20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta kakan till ett fat.
21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.