Brownie med vit chokladcheesecake och svartvinbärssylt

- Recept Yvonne - Baka lite
Maffig brownie toppad med söt vit chokladcheesecake och sötsyrlig svartvinbärssylt. Smart att passa på att göra dubbel sats av sylten!

10-12 bitar

Betyg (21 st)

Ingredienser

Svartvinbärssylt
200 g svarta vinbär
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk limesaft

Brownie
175 g smör
100 g choklad, mörk
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
½ dl kakao
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg

Smör till formen

Cheesecake
200 g choklad, vit
600 g färskost
½ dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
3 st ägg
1 krm salt

Instruktioner

1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.

Svartvinbärssylt
3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.
4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.
5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.

Brownie
6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
7. Sätt ugnen på 165 grader.
8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
9. Vispa farinsocker och ägg slätt.
10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.
11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.

Cheesecake
14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.
15. Tillsätt ägg och vispa slätt.
16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.

17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.
18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.

20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta kakan till ett fat.
21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!