Ingredienser
Svartvinbärssylt
200 g svarta vinbär
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk limesaft
Brownie
175 g smör
100 g choklad, mörk
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
½ dl kakao
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg
Smör till formen
Cheesecake
200 g choklad, vit
600 g färskost
½ dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
3 st ägg
1 krm salt
Instruktioner
1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.
Svartvinbärssylt
3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.
4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.
5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.
Brownie
6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
7. Sätt ugnen på 165 grader.
8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
9. Vispa farinsocker och ägg slätt.
10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.
11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.
Cheesecake
14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.
15. Tillsätt ägg och vispa slätt.
16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.
17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.
18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.
20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta kakan till ett fat.
21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.
- Recept Yvonne - Baka lite
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.