Ingredienser
Svartvinbärssylt
200 g svarta vinbär
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk limesaft
Brownie
175 g smör
100 g choklad, mörk
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
½ dl kakao
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg
Smör till formen
Cheesecake
200 g choklad, vit
600 g färskost
½ dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
3 st ägg
1 krm salt
Instruktioner
1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.
Svartvinbärssylt
3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.
4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.
5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.
Brownie
6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
7. Sätt ugnen på 165 grader.
8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
9. Vispa farinsocker och ägg slätt.
10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.
11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.
Cheesecake
14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.
15. Tillsätt ägg och vispa slätt.
16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.
17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.
18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.
20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta kakan till ett fat.
21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.
- Recept Yvonne - Baka lite
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.