Ingredienser
Svartvinbärssylt
200 g svarta vinbär
1 dl Dansukker Syltsocker
1 msk limesaft
Brownie
175 g smör
100 g choklad, mörk
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
½ dl kakao
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 st ägg
Smör till formen
Cheesecake
200 g choklad, vit
600 g färskost
½ dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
3 st ägg
1 krm salt
Instruktioner
1. Ta fram ägg och färskost så att de blir rumstempererade.
2. Smält den vita chokladen till cheesecaken, ställ åt sidan för att svalna.
Svartvinbärssylt
3. Rör samman bär, syltsocker och limesaft i en kastrull. Mosa eller mixa bären om du vill.
4. Sjud i 3-5 minuter, rör om då och då.
5. Häll sylten i en burk och låt svalna, ställ sedan burken i kylen.
Brownie
6. Klä en springform, 22-24 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör.
7. Sätt ugnen på 165 grader.
8. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med smöret. Låt svalna något.
9. Vispa farinsocker och ägg slätt.
10. Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt äggsmeten och rör slätt.
11. Tillsätt chokladsmöret och blanda samman.
12. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
13. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter medan du gör cheesecakesmet.
Cheesecake
14. Vispa ihop rumstempererad färskost, socker, mjöl och salt.
15. Tillsätt ägg och vispa slätt.
16. Tillsätt den smälta chokladen och vispa slätt.
17. Fördela smeten försiktigt och jämnt ovanpå den varma brownien.
18. Flytta ner ugnsgallret ett steg och grädda kakan i ca 35 minuter, eller tills kanterna stannat och mitten av kakan är lite rörlig.
19. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen att stelna. Gärna över natten.
20. Lossa cheesecaken försiktigt ur formen och flytta kakan till ett fat.
21. Bred över svartvinbärssylt och servera direkt.
- Recept Yvonne - Baka lite
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?