Ingredienser
Till glasburken
2 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
200 g mörka chokladknappar
100 g valnötter
Övriga ingredienser
300 g smör
4 ägg
Instruktioner
Fyll glasburken med de torra ingredienserna. Börja med ett lager vetemjöl och salt. Fortsätt sedan med ett lager kakao, brun farin strö, strösocker, chokladknappar och hackade valnötter.
Sätt på ett lock, gör en rosett med ett juligt band och skriv receptet på en etikett. Ge bort.
Recept på brownie
Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.
Smält 300 g smör och tillsätt övre lagret av glasburken med valnötter och choklad. Rör tills chokladen smält. Tillsätt resten av ingredienserna från glasburken och rör till en jämn smet. Vispa i 4 ägg, ett ägg i taget.
Smörj en bakform, 20x30 cm och täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Låt svalna helt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.