Brownie

En kladdig och god brownie med mörk choklad och valnötter. Detta kan vara en av de godaste brownies du har ätit.

ca 25 bitar

1 timme

Betyg (3 st)

Ingredienser

200 g mörk choklad 
300 g smör
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/2 dl kakao
3/4 tsk salt
4 ägg
2 dl vetemjöl
100 g valnötter

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.

Hacka choklad. Smält smör och tillsätt chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.

Hacka valnötter och vänd ner i smeten.

Smörj en bakform, 20x30 cm och täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Låt svalna.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.