Brownietårta med fluffig maräng

En riktigt härlig tårta med fyra lager. Läcker browniebotten, hallonkräm, chokladmousse som avslutas med en maräng som du bränner av innan servering.

1 tårta cirka 8-10 bitar

Betyg (113 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Browniebotten
50 g mörk choklad, hackad
50 g smör
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Hallonkräm
200 g hallon, frysta
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg, lätt uppvispat
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
20 g smör

Chokladmousse
50 g mörk choklad
100 g färskost
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Maräng
4 stora äggvitor (ca 1dl)
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap

Instruktioner

Browniebotten
Smält smöret i en kastrull, ta bort den från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Vispa ägg och socker luftigt.
Tillsätt chokladsmöret och sikta ner kakao, mjöl och bakpulver.
Häll smeten i en pappersklädd springform, cirka 20 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter i cirka 175 °C. Låt svalna.

Hallonkräm
Koka hallonen tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker i cirka 5-7 minuter.
Dra bort från plattan och tillsätt ägg och smör. Rör ihop och låt svalna.
Bred ut hallonkrämen på den avsvalnade browniebotten. Ställ i frysen.

Chokladmousse
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ in i kylen och låt svalna.
Tillsätt färskosten och vaniljsockret och vispa tills blandningen är krämig. Blir den för tjock, tillsätt lite ovispad grädde.
Ta fram botten ur frysen och bred på chokladmoussen ovanpå hallonkrämen. Ställ tillbaka i frysen.

Maräng
Vispa äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.
Ta av bunken från värmen och häll äggvitorna i en mixerskål. Vispa marängen i minst 10 minuter, tills den svalnat. Ställ i kylen i cirka 30 minuter.
Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Den färdiga tårtan kan med fördel förvaras i frysen. Kom bara ihåg att tina den i kylskåpet, i minst 3 timmar, innan den ska ätas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!