Brownietårta med konjakstryffel

cirka 20 bitar

Betyg (11 st)

Ingredienser

200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
300 g blandade nötter

Tryffel
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
25 g smör eller margarin
3 msk konjak

Instruktioner

Smörj en springform, 24 cm i diameter. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort eventuellt skal i en handduk. Hacka nötterna grovt.

Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen och lägg i det smälta fettet. Rör tills chokladen smält. Tag kastrullen från värmen. Rör i muscovadorörsocker och vaniljsocker. Blanda i mjölet, bakpulvret och nöthacket. Tillsätt äggen, ett i sänder. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter, kakan skall vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.

Blanda och koka upp grädden och muscovadorörsockret. Bryt ned chokladen i gräddblandningen och rör tills den löst sig. Rör i matfettet. Tillsätt konjaken. Låt stelna något innan den breds eller spritsas över kakan. Förvaras i kylskåp. Brownietårtan njutes i små bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.