Brunsviger

Brunsviger är ett klassiskt danskt bakverk som firas i oktober! En härlig kaka som är som en kanelbulle i långpanna med smak av farinsocker.

ca 30 bitar

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (95 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g jäst
2 dl mjölk, rumstempererat
150 g smör, rumstempererat
2 ägg
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
6 3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt

Farinfyllning
1 dl Dansukker Farinsocker
150 g smör, rumstempererat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk kanel, malen

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt smör, ägg, sirap, och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Gör under tiden fyllningen. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ihop. Smörj en ugnsform, ca 20 x 30 cm.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda. Lägg sedan degen i ugnsformen och tryck ut den. Gör fördjupningar med mjölade fingrar lite över allt i degen. Fyll fördjupningarna med farinfyllningen. Täck kakan med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 °C och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.