Brytbröd med äpple - Recept

Brytbröd med äpple

Brytbröd är saftigt eftersom bullarna bakas ihop med varandra och detta brytbröd med äpple är extra saftigt. Gott till frukosten, grytan eller soppan.
Brytbröd med äpple
Betyg (98st)

Ingredienser

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 rivna äpplen
1 dl solrosfrö
ca 14 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, äpplen och solrosfrö.

Arbeta in mjölet, litet i sänder tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

Tag upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Forma till en fyrkantiga platta som läggs i en smord långpanna. Skär degplattan i rutor. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Grädda brytbrödet mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;