Buckeyes

En amerikansk favorit, prova så förstår du varför! Enkelt och supergott julgodis med jordnötssmör, muscovadorörsocker och florsocker som doppas i choklad.

ca 35 st

PT1H

ca 70 min

Betyg (128 st)

Sätt betyg

Ingredienser

360 g jordnötssmör 
110 g smör 
5 dl Dansukker Florsocker 
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 
1 nypa salt 

Garnering 
ca 400 g choklad

Instruktioner

Vispa ihop jordnötssmör och smör i en skål tills det blir krämigt. Tillsätt florsocker, muscovadorörsocker och salt och vispa ihop. Ställ i kylen minst 30 min.

Rulla smeten till 35 bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen i ca 20 min.

Smält under tiden choklad i ett vattenbad. Ta ut bollarna från frysen, stoppa en tandpetare i varje och doppa i chokladen, lämna en liten öppning på toppen.

Ta ut tandpetarna ur bollarna och tryck lite med en sked för att jämna till ytan. Låt stelna i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.