Ingredienser
Hallonsylt
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker
Budapestrulle
5 äggvitor
3 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
150 g hasselnötter
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Garnering
3 dl vispgrädde
2 persikor
50 g mörk choklad
färska hallon
Instruktioner
Förbered hallonsylten, helst dagen innan. Skölj hallonen och koka tillsammans med syltsocker i en kastrull i 3-4 minuter. Skumma väl och häll upp i en varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.
Mixa hasselnötter och blanda i en skål tillsammans med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Spritsa ut strängar tätt på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut hallonsylten jämnt över botten.
Vispa grädden och bred över krämen. Skölj, kärna ur och skär persikorna i bitar. Fördela över grädden. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.
Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen. Garnera med färska hallon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.