Budapestrulle med hallonsylt och persika

Budapestrulle är en riktig klassiker med sin härliga nötmaräng och gräddfyllning. I detta recept har budapestrullen smak av choklad och en fyllning med hallonsylt och persika. Garnera gärna med färska hallon.

8 portioner

PT55M

1 timme

Betyg (113 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
200 g hallon
100 g Dansukker Syltsocker

Budapestrulle
5 äggvitor
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
150 g hasselnötter
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Garnering
3 dl vispgrädde
2 persikor
50 g mörk choklad
färska hallon

Instruktioner

Förbered hallonsylten, helst dagen innan. Skölj hallonen och koka tillsammans med syltsocker i en kastrull i 3-4 minuter. Skumma väl och häll upp i en varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.

Mixa hasselnötter och blanda i en skål tillsammans med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.

Spritsa ut strängar tätt på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut hallonsylten jämnt över botten.

Vispa grädden och bred över krämen. Skölj, kärna ur och skär persikorna i bitar. Fördela över grädden. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen. Garnera med färska hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.