Budapestrulle med hallonsylt och persika

8 portioner 1 timme
Budapestrulle är en riktig klassiker med sin härliga nötmaräng och gräddfyllning. I detta recept har budapestrullen smak av choklad och en fyllning med hallonsylt och persika. Garnera gärna med färska hallon.
Budapestrulle med hallonsylt och persika
Betyg: (19st)

Ingredienser

    Hallonsylt

    • 200 g hallon
    • 100 g Dansukker Syltsocker

    Budapestrulle

    • 5 äggvitor
    • 3 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 150 g hasselnötter
    • 1 dl vetemjöl
    • 2 msk kakao

    Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • 2 persikor
    • 50 g mörk choklad
    • färska hallon

    Förbered hallonsylten, helst dagen innan. Skölj hallonen och koka tillsammans med syltsocker i en kastrull i 3-4 minuter. Skumma väl och häll upp i en varm, väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.

    Mixa hasselnötter och blanda i en skål tillsammans med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.

    Spritsa ut strängar tätt på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

    Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut hallonsylten jämnt över botten.

    Vispa grädden och bred över krämen. Skölj, kärna ur och skär persikorna i bitar. Fördela över grädden. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

    Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen. Garnera med färska hallon.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker