Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Budapest är en lättbakad klassiker med en god nötmaräng. Här byter vi ut mandarinerna mot en somrig rabarber- och jordgubbskräm och garnerar med smält vit choklad.

8 portioner

1 timme

Betyg (122 st)

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbskräm
100 g jordgubbar
100 g rabarber
100 g Dansukker Syltsocker

Budapestrulle
4 äggvitor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
3 msk majsstärkelse
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Garnering
3 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Instruktioner

Skölj jordgubbarna och rabarberstjälkarna, dela i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker och koka 3-4 minuter.

Mixa och ställ i kylskåpet för att kallna.

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt det finkorniga strösockret lite i taget under fortsatt vispning.

Blanda mandelmjöl, kokos, majsstärkelse och muscovadorörsocker i en skål och vänd försiktigt ner i äggviteskummet.

Spritsa ut strängar, ca 30 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna på galler. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut jordgubbs- och rabarberkrämen jämnt över botten.

Vispa grädden och bred över krämen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!