Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Budapest är en lättbakad klassiker med en god nötmaräng. Här byter vi ut mandarinerna mot en somrig rabarber- och jordgubbskräm och garnerar med smält vit choklad.

8 portioner

1 timme

Betyg (122 st)

Ingredienser

Rabarber- och jordgubbskräm
100 g jordgubbar
100 g rabarber
100 g Dansukker Syltsocker

Budapestrulle
4 äggvitor
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos
3 msk majsstärkelse
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Garnering
3 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Instruktioner

Skölj jordgubbarna och rabarberstjälkarna, dela i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker och koka 3-4 minuter.

Mixa och ställ i kylskåpet för att kallna.

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt det finkorniga strösockret lite i taget under fortsatt vispning.

Blanda mandelmjöl, kokos, majsstärkelse och muscovadorörsocker i en skål och vänd försiktigt ner i äggviteskummet.

Spritsa ut strängar, ca 30 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Vänd över budapestrullen på ett bakplåtspapper och låt svalna på galler. Dra försiktigt bort pappret som rullen bakats på och bred ut jordgubbs- och rabarberkrämen jämnt över botten.

Vispa grädden och bred över krämen. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

Smält chokladen över ett vattenbad och ringla över budapestrullen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.