Bullar med kanelsocker

Bullar penslade med smör och doppade i kanelsocker, formade till små pumpor, en perfekt Halloweenbulle. Baka dessa pumpabullar i höst.

ca 40 bullar

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (21 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vetedeg
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererat
150 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 tsk kardemumma, stött
ca 13 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Pensling
Ägg + salt + vatten

Kanelsocker
50 g smör
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/2 msk kanel, malen

Övrigt
kanelstång

Instruktioner

Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt sirap, kardemumma, smör och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk ca 20-30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen till ca 40 bullar på 50 gram. Rulla till bollar och klipp ut 40 steksnören. Lägg varje boll på steksnörets centrum. Vänd på degen och korsa snöret i motsatt riktning för att göra ett kors och vänd sedan tillbaka degen. Gör det här två gånger till och korsa varje fjärdedel av degen för att totalt skapa 8 delar. Knyt ihop snöret löst längst upp och klipp bort överflödigt snöre.

Lägg pumpabullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 40-50 minuter.

Sätt ugnen på 225 °C. Pensla pumpabullarna med ägg som är uppvispat med lite salt och vatten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler och klipp sedan bort steksnöret.

Smält smör och blanda socker med kanel. Pensla bullarna med smöret och doppa i kanelsockret. Dela kanelstänger på mitten och sätt mitt i bullarna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!