Caipirinha med hallon

Caipirinha spetsad med hallon! En syrlig och söt cocktail att njuta av. Går lika bra att göra alkoholfri som med Cachaça eller vit rom.

4 glas

PT10M

15 min

Betyg (9 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 lime, gärna obesprutade
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
ca 3 stjälkar citronmeliss
250 g hallon
krossad is
120 ml Cachaça (eller vit rom)

Instruktioner

Skölj limen i varmt vatten och skär till ca 8 klyftor var. Gnid de 4 glasens kant med en av klyftorna. Lägg 1-2 msk av rörsockret på en tallrik och doppa glasens kanter i sockret.

Skölj citronmeliss och riv av 3 stjälkar. Ta bort bladen från stjälkarna. Skölj hallon eller använd frysta. Spara några hallon till dekoration.

Fördela citronmeliss, hallon, lime och rörsocker i glasen. Mosa och rör runt med en mortel eller liknande verktyg. Fyll glasen med krossad is och häll 30 ml cachaça/vit rom i varje glas och rör om. 

Dekorera med hallon och citronmeliss och servera.

Tips
För en alkoholfri drink; ersätt alkoholen med kallt tonicvatten eller fläderblomstonic.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.