Cake pops

Cake pops, ett enkelt och roligt godis. Dekorera med ätbar julgarnering och låt det bli en ny favorit bland julgodiset. Barnen kommer att älska det.

cirka 25 stycken

Betyg (102 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1/4 av kladdkakan
10 digestivekex
75 g Philadelphia cheese naturell
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g choklad, valfri sort
kakdekor, kokos eller strössel
grillpinnar, plastpinnar

Instruktioner

Halvera grillpinnarna och lägg dem i vatten. Mosa eller mixa kakan tills den är i små, små smulor. Krossa kexen och blanda med kladdkakesmulorna. Arbeta in osten och muscovadorörsockret. Forma bollar i önskad storlek som läggs på ett fat och ställs i kylen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Doppa ena änden av pinnarna i chokladen och ställ dem för att torka (fyll en skål med risgryn och tryck ner pinnarna i detta). Sätt en grillpinne, när de torkat, i varje kakboll och doppa denna i den smälta chokladen. Doppa bollarna i kakpynt eller strö kakpynt på dem och ställ dem för att stelna. Förvaras svalt.

Se film: Cake pops!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.