Ingredienser
1/4 av kladdkakan
10 digestivekex
75 g Philadelphia cheese naturell
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g choklad, valfri sort
kakdekor, kokos eller strössel
grillpinnar, plastpinnar
Instruktioner
Halvera grillpinnarna och lägg dem i vatten. Mosa eller mixa kakan tills den är i små, små smulor. Krossa kexen och blanda med kladdkakesmulorna. Arbeta in osten och muscovadorörsockret. Forma bollar i önskad storlek som läggs på ett fat och ställs i kylen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Doppa ena änden av pinnarna i chokladen och ställ dem för att torka (fyll en skål med risgryn och tryck ner pinnarna i detta). Sätt en grillpinne, när de torkat, i varje kakboll och doppa denna i den smälta chokladen. Doppa bollarna i kakpynt eller strö kakpynt på dem och ställ dem för att stelna. Förvaras svalt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.