Champagnepannacotta

Champagnepannacotta ger desserten det lilla extra. Lyxa till din pannacotta med champagne, passar utmärkt till nyår eller annat firande.

5 glas

PT40M

40 min + 4 tim för att stelna.

Betyg (459 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pannacotta
100 vit choklad
4 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Passionsfruktsgelé
2 passionsfrukter
2 dl mousserande vin
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Crumbles
50 g digestive
15 g smält smör
1 tsk Dansukker Mörk Sirap

Instruktioner

Börja med pannacottan. Hacka den vita chokladen. Koka upp vispgrädde och ställ kastrullen åt sida, tillsätt chokladen och rör slät. Ställ kastrullen på spisen och häll i gelésockret och koka i 30 sekunder.

Häll upp pannacottan i 5 glas och ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Gör passionsfruktsgelén. Gröp ur passionsfrukten och lägg i en kastrull. Tillsätt mousserande vin och gelésocker. Koka 1 minut och låt svalna lite.

Mixa digestivekexen med smält smör och sirap. Ställ åt sidan.

Ta ut pannacottan ur kylen och lägg den avsvalnade gelén på toppen. Ställ i kylen i ytterligare 2 timmar.

Innan servering, strö crumbles på toppen av passionsfruktsgelén.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.