Champagnepannacotta

Champagnepannacotta

5 glas 40 min + 4 tim för att stelna.
Champagnepannacotta ger desserten det lilla extra. Lyxa till din pannacotta med champagne, passar utmärkt till nyår eller annat firande.
Champagnepannacotta
Betyg (99st)

Ingredienser

    Pannacotta

    • 100 vit choklad
    • 4 dl vispgrädde
    • 3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Passionsfruktsgelé

    • 2 passionsfrukter
    • 2 dl mousserande vin
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Crumbles

    • 50 g digestive
    • 15 g smält smör
    • 1 tsk Dansukker Mörk Sirap

    Börja med pannacottan. Hacka den vita chokladen. Koka upp vispgrädde och ställ kastrullen åt sida, tillsätt chokladen och rör slät. Ställ kastrullen på spisen och häll i gelésockret och koka i 30 sekunder.

    Häll upp pannacottan i 5 glas och ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

    Gör passionsfruktsgelén. Gröp ur passionsfrukten och lägg i en kastrull. Tillsätt mousserande vin och gelésocker. Koka 1 minut och låt svalna lite.

    Mixa digestivekexen med smält smör och sirap. Ställ åt sidan.

    Ta ut pannacottan ur kylen och lägg den avsvalnade gelén på toppen. Ställ i kylen i ytterligare 2 timmar.

    Innan servering, strö crumbles på toppen av passionsfruktsgelén.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;