Champagnepannacotta

Champagnepannacotta ger desserten det lilla extra. Lyxa till din pannacotta med champagne, passar utmärkt till nyår eller annat firande.

5 glas

40 min + 4 tim för att stelna.

Betyg (111 st)

Ingredienser

Pannacotta
100 vit choklad
4 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Passionsfruktsgelé
2 passionsfrukter
2 dl mousserande vin
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Crumbles
50 g digestive
15 g smält smör
1 tsk Dansukker Mörk Sirap

Instruktioner

Börja med pannacottan. Hacka den vita chokladen. Koka upp vispgrädde och ställ kastrullen åt sida, tillsätt chokladen och rör slät. Ställ kastrullen på spisen och häll i gelésockret och koka i 30 sekunder.

Häll upp pannacottan i 5 glas och ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.

Gör passionsfruktsgelén. Gröp ur passionsfrukten och lägg i en kastrull. Tillsätt mousserande vin och gelésocker. Koka 1 minut och låt svalna lite.

Mixa digestivekexen med smält smör och sirap. Ställ åt sidan.

Ta ut pannacottan ur kylen och lägg den avsvalnade gelén på toppen. Ställ i kylen i ytterligare 2 timmar.

Innan servering, strö crumbles på toppen av passionsfruktsgelén.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.