Champagnesorbet

10 portioner

Betyg (119 st)

Ingredienser

Sorbet
2 gelatinblad
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 dl vatten
5 dl mousserande vin

Hallonsås
1 dl hallon, frysta
2 dl Dansukker Florsocker
100 g vit choklad, hackad

Instruktioner

Sorbet
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Lös upp florsockret i vattnet och låt koka upp, ta av plattan och krama ur och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
Blanda ner det mousserande vinet och häll upp i tio små formar.
Täck med aluminiumfolie och stick ner skeden. Ställ i frysen.

Hallonsås
Koka upp de frysta hallonen, låt svalna.
Blanda hallonen med florsockret och tryck genom en finmaskig sil.
Servera champagnesorbeten med hallonsåsen och hackad vit choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.