Cheesecake i glas med rabarberkompott - Recept

Cheesecake i glas med rabarberkompott

6 portioner 30 minuter
Ett härligt, somrigt och mycket enkelt recept på cheesecake i glas med rabarberkompott.
- Recept Simona Muntean
Cheesecake i glas med rabarberkompott
Betyg (33st)

Ingredienser

    Rabarberkompott

    • 300 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
    • 2/3 dl vatten
    • 3 msk Dansukker Gelésocker
    • 6 mogna jordgubbar, halverade
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Cheesecake

    • 300 g färskost naturell
    • 1 dl vispgrädde
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Garnering

    • 6 st Digestivekex, grovkrossade
    • färska myntablad

    1.    Börja med kompotten. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret.
    2.    Sänk värmen och låt kompotten småkoka/puttra i några minuter till. Kompotten är klar när rabarberna är mjuka.
    3.    Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
    4.    Lägg färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
    5.    Lägg kaksmulor i botten på serveringsskålar/glas. Skeda eller spritsa på fyllningen och toppa med kall rabarberkompott.
    6.    Garnera med färska myntablad och kexsmulor.


    ;