Cheesecake med bärtopp

8-10 port

Betyg (59 st)

Ingredienser

Botten
15 stycken digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning
2 dl kesella eller färskost
2 dl crème fraiche
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Topp
1/2 l färska eller frysta bär t ex hallon
4 dl utspädd saft, helst samma smak som bären
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Krossa kexen. Smält matfettet och häll ner i kexkrosset. Blanda väl. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant. Koka upp 1 dl crème fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av crème fraichen och kesellan. Lägg fyllningen på bottnen. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg bären, större bär som jordgubbar delas eller skivas, uppe på fyllningen. Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Ta grytan från värmen och låt svalna. Bred gelén över bären. Förvara i kylskåp.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.