Cheesecake med karamell

Cheesecake med karamellsås. Denna bakade cheesecake är en riktigt karamellig dessert som passar utmärkt i vinter.

Betyg (225 st)

Ingredienser

Karamellsås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
100 g smör
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Botten
12 Digestivekex
75 g smör, smält
3 tsk kanel

Fyllning
600 g färskost
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Skal från en halv citron, gärna obesprutad
4 stora ägg
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Blanda grädde, socker, smör och sirap till karamellsåsen i en kastrull och koka tills såsen tjocknat. Tillsätt vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 °C.

Krossa digestivekexen till botten och blanda med smält smör och kanel.

Lägg kexsmulorna i botten av en form (24 cm i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.

Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen.

Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning.

Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel.

Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat.

Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.


Tips!
För en salt karamellsås tillsätt 4-5 tsk flingsalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.