Karamellsås
Botten
Fyllning
Blanda grädde, socker, smör och sirap till karamellsåsen i en kastrull och koka tills såsen tjocknat. Tillsätt vaniljsocker.
Sätt ugnen på 175 °C.
Krossa digestivekexen till botten och blanda med smält smör och kanel.
Lägg kexsmulorna i botten av en form (24 cm i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen.
Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning.
Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel.
Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat.
Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.
Tips!
För en salt karamellsås tillsätt 4-5 tsk flingsalt.
Receptet är framtaget av