Cheesecake med karamell

Cheesecake med karamellsås. Denna bakade cheesecake är en riktigt karamellig dessert som passar utmärkt i vinter.

Betyg (264 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Karamellsås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
100 g smör
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Botten
12 Digestivekex
75 g smör, smält
3 tsk kanel

Fyllning
600 g färskost
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Skal från en halv citron, gärna obesprutad
4 stora ägg
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Blanda grädde, socker, smör och sirap till karamellsåsen i en kastrull och koka tills såsen tjocknat. Tillsätt vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 °C.

Krossa digestivekexen till botten och blanda med smält smör och kanel.

Lägg kexsmulorna i botten av en form (24 cm i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.

Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen.

Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning.

Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel.

Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat.

Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.


Tips!
För en salt karamellsås tillsätt 4-5 tsk flingsalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?