Cheesecake med karamell

Cheesecake med karamellsås. Denna bakade cheesecake är en riktigt karamellig dessert som passar utmärkt i vinter.

Betyg (245 st)

Ingredienser

Karamellsås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
100 g smör
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Botten
12 Digestivekex
75 g smör, smält
3 tsk kanel

Fyllning
600 g färskost
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Skal från en halv citron, gärna obesprutad
4 stora ägg
1 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

Blanda grädde, socker, smör och sirap till karamellsåsen i en kastrull och koka tills såsen tjocknat. Tillsätt vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 °C.

Krossa digestivekexen till botten och blanda med smält smör och kanel.

Lägg kexsmulorna i botten av en form (24 cm i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.

Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen.

Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning.

Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel.

Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat.

Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.


Tips!
För en salt karamellsås tillsätt 4-5 tsk flingsalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.