Cheesecake med kolaswirl och pepparkaksbotten

Julig cheesecake med kolaswirl, pepparkakasbotten och glögglingon. En cheesecake med ljuvliga smaker!

16 bitar

ca 1,5 timme + 3 timmar i frysen

Betyg (33 st)

Ingredienser

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Pepparkaksbotten
200 g pepparkakor
75 g smält smör

Cheesecake
4 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
300 g färskost
4 dl vispgrädde

Glögglingon
200 g lingon
1 dl röd glögg
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Börja med kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Gör pepparkaksbottnen. Mixa pepparkakor och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en kvadratisk form, cirka 19 cm, helst med löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut pepparkaksbottnen och häll över cheesecaken i formen. Ringla över kolasåsen och blanda lite slarvigt. Ställ i frysen i cirka 3 timmar.

Förbered under tiden glögglingonen. Tina lingon och häll ner i en kastrull tillsammans med glögg och gelésocker. Koka 1/2 minut och ställ i kylen för att svalna.

Ta ut cheesecaken cirka 10 minuter innan servering. Skär i kvadrater och lägg på tallrikar. Avsluta med att hälla glögglingon på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror. Låt dig inspireras av våra härliga recept.