Cheesecake med kolaswirl och pepparkaksbotten

Julig cheesecake med kolaswirl, pepparkakasbotten och glögglingon. En cheesecake med ljuvliga smaker!

16 bitar

ca 1,5 timme + 3 timmar i frysen

Betyg (28 st)

Ingredienser

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Pepparkaksbotten
200 g pepparkakor
75 g smält smör

Cheesecake
4 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
300 g färskost
4 dl vispgrädde

Glögglingon
200 g lingon
1 dl röd glögg
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Börja med kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Gör pepparkaksbottnen. Mixa pepparkakor och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en kvadratisk form, cirka 19 cm, helst med löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut pepparkaksbottnen och häll över cheesecaken i formen. Ringla över kolasåsen och blanda lite slarvigt. Ställ i frysen i cirka 3 timmar.

Förbered under tiden glögglingonen. Tina lingon och häll ner i en kastrull tillsammans med glögg och gelésocker. Koka 1/2 minut och ställ i kylen för att svalna.

Ta ut cheesecaken cirka 10 minuter innan servering. Skär i kvadrater och lägg på tallrikar. Avsluta med att hälla glögglingon på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!