Cheesecake med kolaswirl och pepparkaksbotten

Julig cheesecake med kolaswirl, pepparkakasbotten och glögglingon. En cheesecake med ljuvliga smaker!

16 bitar

PT1H

ca 1,5 timme + 3 timmar i frysen

Betyg (53 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Pepparkaksbotten
200 g pepparkakor
75 g smält smör

Cheesecake
4 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
300 g färskost
4 dl vispgrädde

Glögglingon
200 g lingon
1 dl röd glögg
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Börja med kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Gör pepparkaksbottnen. Mixa pepparkakor och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en kvadratisk form, cirka 19 cm, helst med löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut pepparkaksbottnen och häll över cheesecaken i formen. Ringla över kolasåsen och blanda lite slarvigt. Ställ i frysen i cirka 3 timmar.

Förbered under tiden glögglingonen. Tina lingon och häll ner i en kastrull tillsammans med glögg och gelésocker. Koka 1/2 minut och ställ i kylen för att svalna.

Ta ut cheesecaken cirka 10 minuter innan servering. Skär i kvadrater och lägg på tallrikar. Avsluta med att hälla glögglingon på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?