Cheesecake med kolaswirl och pepparkaksbotten

Julig cheesecake med kolaswirl, pepparkakasbotten och glögglingon. En cheesecake med ljuvliga smaker!

16 bitar

PT1H

ca 1,5 timme + 3 timmar i frysen

Betyg (53 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Pepparkaksbotten
200 g pepparkakor
75 g smält smör

Cheesecake
4 äggulor
2 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
300 g färskost
4 dl vispgrädde

Glögglingon
200 g lingon
1 dl röd glögg
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Börja med kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Gör pepparkaksbottnen. Mixa pepparkakor och tillsätt smält smör. Tryck ut blandningen i en kvadratisk form, cirka 19 cm, helst med löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Förbered cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Ta ut pepparkaksbottnen och häll över cheesecaken i formen. Ringla över kolasåsen och blanda lite slarvigt. Ställ i frysen i cirka 3 timmar.

Förbered under tiden glögglingonen. Tina lingon och häll ner i en kastrull tillsammans med glögg och gelésocker. Koka 1/2 minut och ställ i kylen för att svalna.

Ta ut cheesecaken cirka 10 minuter innan servering. Skär i kvadrater och lägg på tallrikar. Avsluta med att hälla glögglingon på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.