Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

En läcker citroncheesecake med mangocurd och pistagebotten. Njut av en seg och krispig pistagebotten med en krämig mangocurd och en syrlig cheesecake.

10 bitar

1,5 timme + 5 timmar frysen

Betyg (31 st)

Ingredienser

Pistagebotten
2 äggvitor, 50 g
1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1/2 dl pistagenötter, naturella
1/2 dl mandelmjöl
1/2 krm salt
1 dl Dansukker EKO Florsocker

Mangocurd
250 g mango, fryst
2 ägg
2 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör

Cheesecake
3 äggulor
2 dl Dansukker EKO Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
skalet av 1/2 citron
2 msk citronsaft
200 g färskost
100 g crème fraiche 34%
3 dl vispgrädde

Citronglaze
1 dl citronsaft
1 passionsfrukt
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Gör pistagebotten och mangocurd dagen innan. Börja med pistagebotten och sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa upp äggvitorna och strösockret till ett fast skum. Finhacka pistagenötterna och blanda tillsammans med mandelmjöl, salt och florsocker.

Vänd försiktigt ner pistageblandningen i skummet och rör smeten jämn. Smörj en rund form, 18 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.

Gör mangocurden. Tina mangon och mixa till en jämn massa. Lägg mangon i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ägg och syltsocker. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning.

Ta kastrullen från värmen och sila mangocurden genom en finmaskig sil. Låt svalna och häll sedan curden i en rund silikonform, 18 cm i diameter. Ställ i frysen minst 2 timmar.

Gör cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, färskost och crème fraiche. Vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Lägg pistagebotten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Ta ut mangocurden från formen och lägg den över pistagebotten.

Använder du en rundel utan botten bör du ha plastfolie under och runt för att få så lite cheesecake utanför som möjligt. Häll över citroncheesecaken så att pistagebotten och mangocurden täcks på toppen och längs med sidorna. Ställ snabbt i frysen i ca 3 timmar.

Förbered citronglazen. Häll citronsaft, passionssaft, utan kärnor och gelésocker i en kastrull. Koka 1 minut och låt svalna. Ta ut cheesecaken och häll över glazen, ställ i frysen ytterligare någon timme.

Ta ut tårtan och ta bort formen och plastfilmen. Servera efter att tårtan stått i 10-15 minuter i rumstemperatur.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.