Ingredienser
Pistagebotten
2 äggvitor, 50 g
1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl pistagenötter, naturella
1/2 dl mandelmjöl
1/2 krm salt
1 dl Dansukker EKO Florsocker
Mangocurd
250 g mango, fryst
2 ägg
2 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör
Cheesecake
3 äggulor
2 dl Dansukker EKO Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
skalet av 1/2 citron
2 msk citronsaft
200 g färskost
100 g crème fraiche 34%
3 dl vispgrädde
Citronglaze
1 dl citronsaft
1 passionsfrukt
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Instruktioner
Gör pistagebotten och mangocurd dagen innan. Börja med pistagebotten och sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Vispa upp äggvitorna och strösockret till ett fast skum. Finhacka pistagenötterna och blanda tillsammans med mandelmjöl, salt och florsocker.
Vänd försiktigt ner pistageblandningen i skummet och rör smeten jämn. Smörj en rund form, 18 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
Gör mangocurden. Tina mangon och mixa till en jämn massa. Lägg mangon i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ägg och syltsocker. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning.
Ta kastrullen från värmen och sila mangocurden genom en finmaskig sil. Låt svalna och häll sedan curden i en rund silikonform, 18 cm i diameter. Ställ i frysen minst 2 timmar.
Gör cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, färskost och crème fraiche. Vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.
Lägg pistagebotten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Ta ut mangocurden från formen och lägg den över pistagebotten.
Använder du en rundel utan botten bör du ha plastfolie under och runt för att få så lite cheesecake utanför som möjligt. Häll över citroncheesecaken så att pistagebotten och mangocurden täcks på toppen och längs med sidorna. Ställ snabbt i frysen i ca 3 timmar.
Förbered citronglazen. Häll citronsaft, passionssaft, utan kärnor och gelésocker i en kastrull. Koka 1 minut och låt svalna. Ta ut cheesecaken och häll över glazen, ställ i frysen ytterligare någon timme.
Ta ut tårtan och ta bort formen och plastfilmen. Servera efter att tårtan stått i 10-15 minuter i rumstemperatur.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.