Cheesecake med mangocurd och pistagebotten - Recept

Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

10 bitar 1,5 timme + 5 timmar frysen
En läcker citroncheesecake med mangocurd och pistagebotten. Njut av en seg och krispig pistagebotten med en krämig mangocurd och en syrlig cheesecake.
Cheesecake med mangocurd och pistagebotten
Betyg (31st)

Ingredienser

    Pistagebotten

    • 2 äggvitor, 50 g
    • 1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
    • 1/2 dl pistagenötter, naturella
    • 1/2 dl mandelmjöl
    • 1/2 krm salt
    • 1 dl Dansukker EKO Florsocker

    Mangocurd

    • 250 g mango, fryst
    • 2 ägg
    • 2 dl Dansukker Syltsocker
    • 25 g smör

    Cheesecake

    • 3 äggulor
    • 2 dl Dansukker EKO Florsocker
    • 2 msk Dansukker Glykossirap
    • skalet av 1/2 citron
    • 2 msk citronsaft
    • 200 g färskost
    • 100 g crème fraiche 34%
    • 3 dl vispgrädde

    Citronglaze

    • 1 dl citronsaft
    • 1 passionsfrukt
    • 1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Gör pistagebotten och mangocurd dagen innan. Börja med pistagebotten och sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Vispa upp äggvitorna och strösockret till ett fast skum. Finhacka pistagenötterna och blanda tillsammans med mandelmjöl, salt och florsocker.

    Vänd försiktigt ner pistageblandningen i skummet och rör smeten jämn. Smörj en rund form, 18 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.

    Gör mangocurden. Tina mangon och mixa till en jämn massa. Lägg mangon i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ägg och syltsocker. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning.

    Ta kastrullen från värmen och sila mangocurden genom en finmaskig sil. Låt svalna och häll sedan curden i en rund silikonform, 18 cm i diameter. Ställ i frysen minst 2 timmar.

    Gör cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, färskost och crème fraiche. Vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

    Lägg pistagebotten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Ta ut mangocurden från formen och lägg den över pistagebotten.

    Använder du en rundel utan botten bör du ha plastfolie under och runt för att få så lite cheesecake utanför som möjligt. Häll över citroncheesecaken så att pistagebotten och mangocurden täcks på toppen och längs med sidorna. Ställ snabbt i frysen i ca 3 timmar.

    Förbered citronglazen. Häll citronsaft, passionssaft, utan kärnor och gelésocker i en kastrull. Koka 1 minut och låt svalna. Ta ut cheesecaken och häll över glazen, ställ i frysen ytterligare någon timme.

    Ta ut tårtan och ta bort formen och plastfilmen. Servera efter att tårtan stått i 10-15 minuter i rumstemperatur.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;