Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

En läcker citroncheesecake med mangocurd och pistagebotten. Njut av en seg och krispig pistagebotten med en krämig mangocurd och en syrlig cheesecake.

10 bitar

PT1H

1,5 timme + 5 timmar frysen

Betyg (42 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pistagebotten
2 äggvitor, 50 g
1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 dl pistagenötter, naturella
1/2 dl mandelmjöl
1/2 krm salt
1 dl Dansukker EKO Florsocker

Mangocurd
250 g mango, fryst
2 ägg
2 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör

Cheesecake
3 äggulor
2 dl Dansukker EKO Florsocker
2 msk Dansukker Glykossirap
skalet av 1/2 citron
2 msk citronsaft
200 g färskost
100 g crème fraiche 34%
3 dl vispgrädde

Citronglaze
1 dl citronsaft
1 passionsfrukt
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Gör pistagebotten och mangocurd dagen innan. Börja med pistagebotten och sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa upp äggvitorna och strösockret till ett fast skum. Finhacka pistagenötterna och blanda tillsammans med mandelmjöl, salt och florsocker.

Vänd försiktigt ner pistageblandningen i skummet och rör smeten jämn. Smörj en rund form, 18 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.

Gör mangocurden. Tina mangon och mixa till en jämn massa. Lägg mangon i en tjockbottnad kastrull tillsammans med ägg och syltsocker. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning.

Ta kastrullen från värmen och sila mangocurden genom en finmaskig sil. Låt svalna och häll sedan curden i en rund silikonform, 18 cm i diameter. Ställ i frysen minst 2 timmar.

Gör cheesecaken. Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt citronskal, citronsaft, färskost och crème fraiche. Vispa blandningen slät. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.

Lägg pistagebotten i mitten av en rundel/löstagbar form, 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt, så den blir hög nog. Ta ut mangocurden från formen och lägg den över pistagebotten.

Använder du en rundel utan botten bör du ha plastfolie under och runt för att få så lite cheesecake utanför som möjligt. Häll över citroncheesecaken så att pistagebotten och mangocurden täcks på toppen och längs med sidorna. Ställ snabbt i frysen i ca 3 timmar.

Förbered citronglazen. Häll citronsaft, passionssaft, utan kärnor och gelésocker i en kastrull. Koka 1 minut och låt svalna. Ta ut cheesecaken och häll över glazen, ställ i frysen ytterligare någon timme.

Ta ut tårtan och ta bort formen och plastfilmen. Servera efter att tårtan stått i 10-15 minuter i rumstemperatur.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.