2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
2 msk socker
Svartvinbärs-kräm
100 g svarta vinbär, frusna
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
200 g färskost
Blanda gräddmjölken med glykossirap, vanilj och rörsocker i en kastrull.
Låt blandningen koka upp, ta av från plattan.
Vispa äggulorna lätt med 2 msk socker i en bunke.
Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa.
Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan.
Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin.
Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna.
Blanda vinbären med färskosten.
Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig.
Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.
Receptet är framtaget av