Ingredienser
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
2 msk socker
Svartvinbärs-kräm
100 g svarta vinbär, frusna
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
200 g färskost
Instruktioner
Blanda gräddmjölken med glykossirap, vanilj och rörsocker i en kastrull.
Låt blandningen koka upp, ta av från plattan.
Vispa äggulorna lätt med 2 msk socker i en bunke.
Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa.
Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan.
Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin.
Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna.
Blanda vinbären med färskosten.
Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig.
Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär
En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost
Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?