Ingredienser
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
2 msk socker
Svartvinbärs-kräm
100 g svarta vinbär, frusna
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
200 g färskost
Instruktioner
Blanda gräddmjölken med glykossirap, vanilj och rörsocker i en kastrull.
Låt blandningen koka upp, ta av från plattan.
Vispa äggulorna lätt med 2 msk socker i en bunke.
Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa.
Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan.
Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin.
Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna.
Blanda vinbären med färskosten.
Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig.
Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.