Cheesecakeglass med svarta vinbär

Varför inte sätta ihop två favoriter, cheesecake och glass. Denna cheesecakeglass med svarta vinbär är superläcker och snabb att ta fram när du får besök.
Cheesecakeglass med svarta vinbär
Betyg: (19st)

Ingredienser

2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
2 msk socker

Svartvinbärs-kräm
100 g svarta vinbär, frusna
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
200 g färskost

Blanda gräddmjölken med glykossirap, vanilj och rörsocker i en kastrull.
Låt blandningen koka upp, ta av från plattan.

Vispa äggulorna lätt med 2 msk socker i en bunke.

Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa.

Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan.

Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin.

Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna.

Blanda vinbären med färskosten.

Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig.

Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.

Receptet är framtaget av

Dansukker