Ingredienser
125 gram smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Farinsocker
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
3 dl mjölk
1 dl mannagryn
75 g smör eller margarin
3/4-1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g kokosflingor
Garnering
200 g vit choklad
1 lime, gärna obesprutad
1 citron, gärna obesprutad
Instruktioner
Vispa samman matfett, de båda sockersorterna samt äggen med elvisp i en skål. Blanda samman vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Häll smeten i en smord springform, 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 180 °C (varmluft 155 °C) i cirka 30 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, mannagryn och matfett i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Tillsätt de båda sockersorterna samt kokosen. Häll smeten över bottnen.
Smält chokladen över vattenbad och bre över kakan. Skölj lime och citron och riv skalet och strö det över kakan. Ställ i kylskåp i minst 1 timme.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.