Ingredienser
125 gram smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Farinsocker
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
3 dl mjölk
1 dl mannagryn
75 g smör eller margarin
3/4-1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g kokosflingor
Garnering
200 g vit choklad
1 lime, gärna obesprutad
1 citron, gärna obesprutad
Instruktioner
Vispa samman matfett, de båda sockersorterna samt äggen med elvisp i en skål. Blanda samman vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Häll smeten i en smord springform, 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 180 °C (varmluft 155 °C) i cirka 30 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, mannagryn och matfett i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Tillsätt de båda sockersorterna samt kokosen. Häll smeten över bottnen.
Smält chokladen över vattenbad och bre över kakan. Skölj lime och citron och riv skalet och strö det över kakan. Ställ i kylskåp i minst 1 timme.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.