Ingredienser
125 gram smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Farinsocker
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
3 dl mjölk
1 dl mannagryn
75 g smör eller margarin
3/4-1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g kokosflingor
Garnering
200 g vit choklad
1 lime, gärna obesprutad
1 citron, gärna obesprutad
Instruktioner
Vispa samman matfett, de båda sockersorterna samt äggen med elvisp i en skål. Blanda samman vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Häll smeten i en smord springform, 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 180 °C (varmluft 155 °C) i cirka 30 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, mannagryn och matfett i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Tillsätt de båda sockersorterna samt kokosen. Häll smeten över bottnen.
Smält chokladen över vattenbad och bre över kakan. Skölj lime och citron och riv skalet och strö det över kakan. Ställ i kylskåp i minst 1 timme.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.