Ingredienser
125 gram smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Farinsocker
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk kakao
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
3 dl mjölk
1 dl mannagryn
75 g smör eller margarin
3/4-1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g kokosflingor
Garnering
200 g vit choklad
1 lime, gärna obesprutad
1 citron, gärna obesprutad
Instruktioner
Vispa samman matfett, de båda sockersorterna samt äggen med elvisp i en skål. Blanda samman vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken. Häll smeten i en smord springform, 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 180 °C (varmluft 155 °C) i cirka 30 minuter. Låt svalna.
Blanda mjölk, mannagryn och matfett i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Tillsätt de båda sockersorterna samt kokosen. Häll smeten över bottnen.
Smält chokladen över vattenbad och bre över kakan. Skölj lime och citron och riv skalet och strö det över kakan. Ställ i kylskåp i minst 1 timme.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!