Choklad-mintkola

cirka 35 stycken
Choklad-mintkola
Betyg: (48st)

Ingredienser

  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap, gärna ekologisk
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 8 After Eight-plattor
  • 1 krm ättiksyra 24%

Blanda socker, de båda sirapsvarianterna, grädde och kakao i en gryta och koka i 20 minuter. Tillsätt chokladplattorna och ättikan och rör om. Koka i ytterligare 5 minuter. Gör kulprov och känn att konsistensen är lagom kolaseg eller använd termometer (120-125 °C). Koka annars i ytterligare någon minut tills rätt konsistens uppnåtts. Häll upp i en form, cirka 15 x 20 cm, som är lätt oljad. Låt kallna. Skär i bitar som slås in i cellofan eller bakplåtspapper.

 

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Receptet är framtaget av

Dansukker