Ingredienser
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljus Sirap
4 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk kakao
Smaksättning
60 g polkagrisar, krossade
smör- eller bakplåtspapper
Instruktioner
Klä en form, ca 18×18 cm, med bakplåtspapper.
Blanda samman vispgrädde, ljus sirap, glykossirap, strösocker samt kakao i en tjockbottnad kastrull.
Koka på svag värme i ca 20 minuter, tills termometern visar 120 °C. Enklast är att använda en hushållstermometer, annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar.
Häll upp smeten i den bakplåtspappersklädda formen, strö över krossade polkagrisar, och låt kolan svalna. Klipp eller skär i bitar och slå in i smörpapper.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!