Choklad- och mintkola

En helt magiskt god kola! Ljuvligt chokladig, härligt len tack vare glykossirapen, och toppad med polkakross. Den perfekta gå-bort-presenten, om du kan låta bli att äta upp dom själv.

ca 30 st

PT40M

40 minuter

Betyg (22 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljus Sirap
4 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk kakao

Smaksättning 
60 g polkagrisar, krossade 

smör- eller bakplåtspapper

Instruktioner

Klä en form, ca 18×18 cm, med bakplåtspapper.

Blanda samman vispgrädde, ljus sirap, glykossirap, strösocker samt kakao i en tjockbottnad kastrull.

Koka på svag värme i ca 20 minuter, tills termometern visar 120 °C. Enklast är att använda en hushållstermometer, annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar.

Häll upp smeten i den bakplåtspappersklädda formen, strö över krossade polkagrisar, och låt kolan svalna. Klipp eller skär i bitar och slå in i smörpapper.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.