Chokladbiskvier

Härliga chokladdoppade klassiker med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten. Naturligt glutenfri.

cirka 30 stycken

Betyg (60 st)

Ingredienser

400 g mandelmassa
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 äggvitor

Fyllning
300 g smör 
2 1/4 dl Dansukker Florsocker
2 1/2 msk kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor

Smaksättning
3 msk Nescafé + 1 1/2 msk hett vatten eller
1-2 msk konjak, punch eller rom eller
rivet skal av 1 apelsin, gärna obesprutad

Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett

Instruktioner

Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter innan chokladbiskvierna gräddas mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt kallna på plåten.

Rör smör, florsocker, kakao och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.