Ingredienser
Botten
250 g mandelmassa
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 äggvita
Chokladsmörkräm
75 g choklad
150 g smör
1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
1 äggula
Garnering
250 g mörk choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Riv mandelmassa. Blanda i socker och äggvita och vispa ihop. Klicka ut små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna helt.
Hacka och smält choklad till smörkrämen över ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa upp smör till en fluffig konsistens och tillsätt florsocker och äggula. Häll ner den smälta chokladen och vispa till en jämn och fluffig smörkräm.
Bred eller spritsa smörkrämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter.
Förbered garneringen. Hacka och smält choklad över ett vattenbad. Ta ut biskvierna från frysen och doppa smörkrämen i chokladen. Ställ på galler för att stelna.
Tips! Vill du smaksätta biskvierna med juliga smaker? Tillsätt 1 krm kanel i biskvibottnarna och 1 tsk pepparkakskrydda i chokladsmörkrämen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.