Chokladbiskvier

Små chokladbiskvier med len smörkräm. Baka klassiska biskvier med chokladsmörkräm och njut av varje tugga.

ca 30-32 stycken

PT1H

1,5 timme

Betyg (245 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
250 g mandelmassa
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 äggvita

Chokladsmörkräm
75 g choklad
150 g smör
1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
1 äggula

Garnering
250 g mörk choklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Riv mandelmassa. Blanda i socker och äggvita och vispa ihop. Klicka ut små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna helt.

Hacka och smält choklad till smörkrämen över ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa upp smör till en fluffig konsistens och tillsätt florsocker och äggula. Häll ner den smälta chokladen och vispa till en jämn och fluffig smörkräm.

Bred eller spritsa smörkrämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter.

Förbered garneringen. Hacka och smält choklad över ett vattenbad. Ta ut biskvierna från frysen och doppa smörkrämen i chokladen. Ställ på galler för att stelna.

Tips! Vill du smaksätta biskvierna med juliga smaker? Tillsätt 1 krm kanel i biskvibottnarna och 1 tsk pepparkakskrydda i chokladsmörkrämen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.