Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

ca 30-32 stycken 1,5 timme
Små chokladbiskvier med len smörkräm. Baka klassiska biskvier med chokladsmörkräm och njut av varje tugga.
Chokladbiskvier
Betyg (0st)

Ingredienser

    Botten

    • 250 g mandelmassa
    • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 äggvita

    Chokladsmörkräm

    • 75 g choklad
    • 150 g smör
    • 1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
    • 1 äggula

    Garnering

    • 250 g mörk choklad

    Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Riv mandelmassa. Blanda i socker och äggvita och vispa ihop. Klicka ut små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna helt.

    Hacka och smält choklad till smörkrämen över ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa upp smör till en fluffig konsistens och tillsätt florsocker och äggula. Häll ner den smälta chokladen och vispa till en jämn och fluffig smörkräm.

    Bred eller spritsa smörkrämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter.

    Förbered garneringen. Hacka och smält choklad över ett vattenbad. Ta ut biskvierna från frysen och doppa smörkrämen i chokladen. Ställ på galler för att stelna.

    Tips! Vill du smaksätta biskvierna med juliga smaker? Tillsätt 1 krm kanel i biskvibottnarna och 1 tsk pepparkakskrydda i chokladsmörkrämen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;