Chokladbollar

Mumsiga chokladbollar doppade i kokos eller pärlsocker. Chokladbollar är en klassiker på fikabordet som även kallas kokosbollar.

30 minuter

Betyg (4434 st)

Ingredienser

100 g smör
1 1/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 1/2 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe

Garnering
Kokos, Dansukker Pärlsocker eller färgat pärlsocker

Färgat pärlsocker
3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg

Instruktioner

Rör smör och rörsocker poröst.
Tillsätt kakao, havregryn och kaffet.
Forma till runda bollar som rullas i pärlsocker eller kokos.
Förvara chokladbollarna i kylskåp.

Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen.
Blanda i pärlsocker.
Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunt lager.
Låt torka.
Dela eventuella klumpar med en gaffel.
Förvara torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.