Chokladbollar

Mumsiga chokladbollar doppade i kokos eller pärlsocker. Chokladbollar är en klassiker på fikabordet som även kallas kokosbollar.

30 minuter

Betyg (4185 st)

Ingredienser

100 g smör
1 1/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
1 1/2 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe

Garnering
Kokos, Dansukker Pärlsocker eller färgat pärlsocker

Färgat pärlsocker
3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg

Instruktioner

Rör smör och rörsocker poröst.
Tillsätt kakao, havregryn och kaffet.
Forma till runda bollar som rullas i pärlsocker eller kokos.
Förvara chokladbollarna i kylskåp.

Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen.
Blanda i pärlsocker.
Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunt lager.
Låt torka.
Dela eventuella klumpar med en gaffel.
Förvara torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.