Chokladbollsbiskvier

Chokladbollsbiskvier

ca 30-32 stycken 1,5 timme
Piffa upp den klassiska biskvin med smak av chokladboll. Dessa chokladbollsbiskvier är försvinnande goda. Garnera med choklad och kokos.
Chokladbollsbiskvier
Betyg (0st)

Ingredienser

    Botten

    • 250 g mandelmassa
    • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 äggvita

    Chokladbollssmörkräm

    • 150 g smör
    • 1 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 4 msk kakao
    • 1 äggula
    • 1 1/2 dl havregryn, mixad
    • 1/2 dl kokos
    • 1 msk kaffe, kallt

    Garnering

    • 250 g mörk choklad
    • kokos

    Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Riv mandelmassa. Blanda i socker och äggvita och vispa ihop. Klicka ut små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna helt.

    Gör smörkrämen. Vispa upp smör och tillsätt florsocker, kakao och äggula. Mixa havregryn så att de blir lite mindre. Tillsätt havregryn, kokos och kaffe i smeten. Vispa till en fluffig smörkräm.

    Bred smörkrämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter.

    Förbered garneringen. Hacka och smält choklad över ett vattenbad. Ta ut biskvierna från frysen och doppa smörkrämen i chokladen. Strö kokos på toppen och ställ på galler för att stelna.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;