Ingredienser
Botten
250 g mandelmassa
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 äggvita
Chokladbollssmörkräm
150 g smör
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
4 msk kakao
1 äggula
1 1/2 dl havregryn, mixad
1/2 dl kokos
1 msk kaffe, kallt
Garnering
250 g mörk choklad
kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Riv mandelmassa. Blanda i socker och äggvita och vispa ihop. Klicka ut små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna helt.
Gör smörkrämen. Vispa upp smör och tillsätt florsocker, kakao och äggula. Mixa havregryn så att de blir lite mindre. Tillsätt havregryn, kokos och kaffe i smeten. Vispa till en fluffig smörkräm.
Bred smörkrämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter.
Förbered garneringen. Hacka och smält choklad över ett vattenbad. Ta ut biskvierna från frysen och doppa smörkrämen i chokladen. Strö kokos på toppen och ställ på galler för att stelna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.