Ingredienser
Botten
250 g mandelmassa
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 äggvita
Chokladbollssmörkräm
150 g smör
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
4 msk kakao
1 äggula
1 1/2 dl havregryn, mixad
1/2 dl kokos
1 msk kaffe, kallt
Garnering
250 g mörk choklad
kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Riv mandelmassa. Blanda i socker och äggvita och vispa ihop. Klicka ut små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna helt.
Gör smörkrämen. Vispa upp smör och tillsätt florsocker, kakao och äggula. Mixa havregryn så att de blir lite mindre. Tillsätt havregryn, kokos och kaffe i smeten. Vispa till en fluffig smörkräm.
Bred smörkrämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter.
Förbered garneringen. Hacka och smält choklad över ett vattenbad. Ta ut biskvierna från frysen och doppa smörkrämen i chokladen. Strö kokos på toppen och ställ på galler för att stelna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.