Chokladdoppade maränger

40 stycken små
Charmigt julgott, lika gott som dekorativt.
Chokladdoppade maränger
Betyg: (6st)

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1/2 dl Dansukker Florsocker

Med konjak

  • 1 msk konjak
  • 100 g smält vit choklad
  • 100 g pistagenötter, hackade

Med pepparmint

  • 3 droppar pepparmint
  • 100 g smält mörk choklad
  • 50 g rostade hasselnötter, hackade

Sätt ugnen på 125 °C.
Blanda äggvita, strösocker och muscovadorörsocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält. Känn på äggvitan mellan fingrarna, den ska vara helt slät.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge med elvisp på hög hastighet tills den har svalnat. Tillsätt under tiden florsocker.
Dela smeten och smaksätt hälften med konjak och hälften med pepparmint.
Spritsa upp i små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt grädda i ugnen i 2-3 timmar eller tills de är torra.
Doppa cognacsmarängerna i vit choklad och hackade pistagenötter. Doppa mintmarängerna i mörk choklad och hackad rostad mandel.
Förvara i en lufttät burk.

Receptet är framtaget av

Dansukker