Chokladdoppade maränger

Charmiga chokladdoppade maränger som smakar julgott. Dessa maränger är lika goda som dekorativa.

40 stycken små

PT10M
Betyg (8 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Florsocker

Med konjak
1 msk konjak
100 g smält vit choklad
100 g pistagenötter, hackade

Med pepparmint
3 droppar pepparmint
100 g smält mörk choklad
50 g rostade hasselnötter, hackade

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 °C.

Blanda äggvita, strösocker och muscovadorörsocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält. Känn på äggvitan mellan fingrarna, den ska vara helt slät.

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge med elvisp på hög hastighet tills den har svalnat. Tillsätt under tiden florsocker.
Dela smeten och smaksätt hälften med konjak och hälften med pepparmint.

Spritsa upp i små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt grädda i ugnen i 2-3 timmar eller tills de är torra.

Doppa cognacsmarängerna i vit choklad och hackade pistagenötter. Doppa mintmarängerna i mörk choklad och hackad rostad mandel.
Förvara i en lufttät burk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?