Ingredienser
6 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ
100 g smör
110 g mörk choklad
3 ägg
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vetemjöl
ca 30 g mörk choklad
Smör + strösocker till formarna
Hallon eller annat valfritt bär till servering
Instruktioner
Hacka choklad och smält tillsammans med smör över ett vattenbad.
Vispa ägg, muscovadorörsocker och strösocker i en bunke.
Vispa ner mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra och sockra 6 formar.
Fördela smeten i formarna och lägg i en chokladbit i varje form.
Sätt ugnen på 200 °C och sätt in formarna i mitten av ugnen.
Grädda i 6-8 minuter, passa noga så de inte blir övergräddade. Mitten ska vara mjuk och rinnande.
Servera dem direkt med en klick glass eller grädde och valfria bär.
Tips!
Pudra med florsocker och garnera med hallon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.