Ingredienser
10 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ
200 g smör
300 g mörk choklad
4 ägg
4 äggulor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
1 tsk mald ingefära
Smör + strösocker till formarna
Tranbär eller annan valfritt bär till servering
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.
Rör ner mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra och sockra formarna.
Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan du förbereda.
Sätt ugnen på 200 °C och sätt in formarna i mitten av ugnen.
Grädda i 6-8 minuter, passa noga så de inte blir övergräddade. Mitten ska vara mjuk och rinnande.
Servera dem direkt med en klick glass eller grädde och valfria bär.
Tips!
Pudra med florsocker och garnera med tranbär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.