Chokladfondant med ingefära

10 portioner

Betyg (178 st)

Ingredienser

10 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ

200 g smör
300 g mörk choklad
4 ägg
4 äggulor
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
1 tsk mald ingefära
Smör + strösocker till formarna
Tranbär eller annan valfritt bär till servering

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen.

Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.

Rör ner mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen.

Rör tills det blir en slät och blank kräm.

Smöra och sockra formarna.

Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan du förbereda.

Sätt ugnen på 200 °C och sätt in formarna i mitten av ugnen.

Grädda i 6-8 minuter, passa noga så de inte blir övergräddade. Mitten ska vara mjuk och rinnande.

Servera dem direkt med en klick glass eller grädde och valfria bär.


Tips!
Pudra med florsocker och garnera med tranbär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.