Chokladfondant med mörk choklad

En drömdessert för alla chokladälskare. Servera varm med en klick vaniljglass och salt karamellsås.

Betyg (13 st)

Ingredienser

110 g smör
110 g mörk choklad (56%)
110 Dansukker Farinsocker 
160 g ägg (ca. 3 st)
1/4 tsk flingsalt 
40 g vetemjöl
20 g smör till formarna

 

Instruktioner

Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta helt i det varma smöret.

Rör ihop farinsocker, ägg och salt och rör ner chokladblandningen. Sikta mjölet i blandningen och rör försiktigt till smeten går ihop.

Smörj formarna med smör och lägg dem på en liten plåt eller skärbräda. Fördela smeten i formarna, cirka 3/4 smet per form. Ställ in formarna med smet i frysen i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 210 °C och grädda fondanterna i cirka 9-12 minuter. De är färdiga när de börjar höja sig en aning på mitten. Låt svalna på ett galler i 10 minuter och stjälp sedan upp dem på dessertfat. Servera dem varma med till exempel vaniljglass och salt karamellsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!