Ingredienser
110 g smör
110 g mörk choklad (56%)
110 Dansukker Farinsocker
160 g ägg (ca. 3 st)
1/4 tsk flingsalt
40 g vetemjöl
20 g smör till formarna
Instruktioner
Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta helt i det varma smöret.
Rör ihop farinsocker, ägg och salt och rör ner chokladblandningen. Sikta mjölet i blandningen och rör försiktigt till smeten går ihop.
Smörj formarna med smör och lägg dem på en liten plåt eller skärbräda. Fördela smeten i formarna, cirka 3/4 smet per form. Ställ in formarna med smet i frysen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 210 °C och grädda fondanterna i cirka 9-12 minuter. De är färdiga när de börjar höja sig en aning på mitten. Låt svalna på ett galler i 10 minuter och stjälp sedan upp dem på dessertfat. Servera dem varma med till exempel vaniljglass och salt karamellsås.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.