Chokladfondant med mörk choklad

En drömdessert för alla chokladälskare. Servera varm med en klick vaniljglass och salt karamellsås.

6 portioner

Betyg (32 st)

Sätt betyg

Ingredienser

110 g smör
110 g mörk choklad (56%)
110 Dansukker Farinsocker 
160 g ägg (ca. 3 st)
1/4 tsk flingsalt 
40 g vetemjöl
20 g smör till formarna

 

Instruktioner

Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta helt i det varma smöret.

Rör ihop farinsocker, ägg och salt och rör ner chokladblandningen. Sikta mjölet i blandningen och rör försiktigt till smeten går ihop.

Smörj formarna med smör och lägg dem på en liten plåt eller skärbräda. Fördela smeten i formarna, cirka 3/4 smet per form. Ställ in formarna med smet i frysen i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 210 °C och grädda fondanterna i cirka 9-12 minuter. De är färdiga när de börjar höja sig en aning på mitten. Låt svalna på ett galler i 10 minuter och stjälp sedan upp dem på dessertfat. Servera dem varma med till exempel vaniljglass och salt karamellsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!