Chokladfondant

Den härliga bakelsen som serveras direkt från ugnen med ett gräddat hölje av chokladkaka och ett rinnande innehåll.
- Recept Peter Dahlberg

4-6 bakelser

Betyg (1 st)

Ingredienser

100 g mörkt choklad (55 %)
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker (120 g)
3 ekologiska ägg
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl (45 g)
1 nypa flingsalt

smör och Dansukker Strösocker till formarna

3 dl ekologisk vispgrädde (300 g)
250 g frysta björnbär
1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Dansukker Florsocker att pudra över bakelserna

Instruktioner

1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.

2. Vispa grädden fluffig, ställ in i kylen. Blanda björnbären med Ljust Muscovadorörsocker. Ställ åt sidan.

3. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull. Låt svalna något. Smörj under tiden 4-6 suffléformar med smör och sockra dem med Strösocker.

4. Vispa ägg, Vaniljsocker och Farinsocker pösigt. Vänd ner chokladblandningen. Sikta ner vetemjölet och vänd ihop smeten tillsammans med flingsalt.

5. Fyll formarna med 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 12-16 minuter (beroende på ugn). De ska vara kladdiga i mitten, näst intill rinniga.

6. Ta ut formarna och vänd dem upp och ned på en tallrik. Pudra dem med Florsocker och servera tillsammans med vispad grädde och björnbären.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.