Chokladfondant

- Recept Peter Dahlberg
Den härliga bakelsen som serveras direkt från ugnen med ett gräddat hölje av chokladkaka och ett rinnande innehåll.

4-6 bakelser

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g mörkt choklad (55 %)
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker (120 g)
3 ekologiska ägg
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl (45 g)
1 nypa flingsalt

smör och Dansukker Strösocker till formarna

3 dl ekologisk vispgrädde (300 g)
250 g frysta björnbär
1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Dansukker Florsocker att pudra över bakelserna

Instruktioner

1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.

2. Vispa grädden fluffig, ställ in i kylen. Blanda björnbären med Ljust Muscovadorörsocker. Ställ åt sidan.

3. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull. Låt svalna något. Smörj under tiden 4-6 suffléformar med smör och sockra dem med Strösocker.

4. Vispa ägg, Vaniljsocker och Farinsocker pösigt. Vänd ner chokladblandningen. Sikta ner vetemjölet och vänd ihop smeten tillsammans med flingsalt.

5. Fyll formarna med 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 12-16 minuter (beroende på ugn). De ska vara kladdiga i mitten, näst intill rinniga.

6. Ta ut formarna och vänd dem upp och ned på en tallrik. Pudra dem med Florsocker och servera tillsammans med vispad grädde och björnbären.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.