Chokladfondant - Recept

Chokladfondant

4-6 bakelser
Den härliga bakelsen som serveras direkt från ugnen med ett gräddat hölje av chokladkaka och ett rinnande innehåll.
- Recept Peter Dahlberg
Chokladfondant
Betyg (1st)

Ingredienser

  • 100 g mörkt choklad (55 %)
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker (120 g)
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3/4 dl vetemjöl (45 g)
  • 1 nypa flingsalt

  • smör och Dansukker Strösocker till formarna

  • 3 dl ekologisk vispgrädde (300 g)
  • 250 g frysta björnbär
  • 1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

  • Dansukker Florsocker att pudra över bakelserna

1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.

2. Vispa grädden fluffig, ställ in i kylen. Blanda björnbären med Ljust Muscovadorörsocker. Ställ åt sidan.

3. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull. Låt svalna något. Smörj under tiden 4-6 suffléformar med smör och sockra dem med Strösocker.

4. Vispa ägg, Vaniljsocker och Farinsocker pösigt. Vänd ner chokladblandningen. Sikta ner vetemjölet och vänd ihop smeten tillsammans med flingsalt.

5. Fyll formarna med 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 12-16 minuter (beroende på ugn). De ska vara kladdiga i mitten, näst intill rinniga.

6. Ta ut formarna och vänd dem upp och ned på en tallrik. Pudra dem med Florsocker och servera tillsammans med vispad grädde och björnbären.


;