Chokladkaka

Mjuk chokladkaka som är lätt att baka och smakar himmelskt.
Chokladkaka
Betyg: (86st)

Ingredienser

  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Blanda 1 dl socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen. Låt svalna.

Rör matfettet och resterande socker poröst. Rör i äggen, ett i sänder. Tillsätt den avsvalnade mjölkblandningen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 1 timme. Låt chokladkakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

Receptet är framtaget av

Dansukker