Ingredienser
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljus Sirap
4 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk kakao
Valfri smaksättning
1/2 chili, finhackad
60 g polkagris, krossad
50 g turkisk peppar, krossad
2 tsk kardemumma, malen
folie
smörpapper
Instruktioner
Blanda samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt valfri smaksättning.
Koka på svag värme i ca 20 minuter, tills termometern visar 120 °C. Enklast är att använda en hushållstermometer annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar.
Häll upp smeten på ett smort folieark. Låt chokladkolan svalna. Klipp i bitar och slå in i smörpapper.
Tips: Dekorera chilikolan med chiliflarn för lite starkare smak.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.