Chokladkola

Hemmagjorda chokladkolor som är lena och krämiga tack vare glykossirapen. Helt fantastiska till julmyset.

ca 20–25 st.

40 minuter

Betyg (65 st)

Ingredienser

2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljus Sirap
4 msk Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk kakao

Valfri smaksättning
1/2 chili, finhackad
60 g polkagris, krossad
50 g turkisk peppar, krossad
2 tsk kardemumma, malen
folie
smörpapper

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt valfri smaksättning.

Koka på svag värme i ca 20 minuter, tills termometern visar 120 °C. Enklast är att använda en hushållstermometer annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar.

Häll upp smeten på ett smort folieark. Låt chokladkolan svalna. Klipp i bitar och slå in i smörpapper.

Tips: Dekorera chilikolan med chiliflarn för lite starkare smak.

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.