Chokladkräm med mintig marängtopp

Lyxig dessert med frasigt lock och en touch av After Eight.

6 små portioner

Betyg (40 st)

Ingredienser

75 g mörk choklad, hackad
2 dl vispgrädde
3 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Maräng
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Florsocker
hackade rostade hasselnötter till garnering
1-2 droppar pepparmint

Instruktioner

Hacka choklad och ställ åt sidan.
Blanda grädde och gelésocker i en liten kastrull. Låt koka upp och koka 30 sek.
Häll den varma grädden över den hackade chokladen. Tillsätt muscovadorörsocker och vaniljsocker. Rör till en jämn smet, häll upp i sex små skålar och låt stelna.
Till marängen, värm äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills sockret har löst sig.
Ta bunken av värmen och häll äggvitorna i en skål. Vispa marängen i 5-10 minuter, tillsätt under tiden florsocker och smaka av med pepparmint.
Spritsa marängen på chokladkrämen och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Toppa med hackade rostade hasselnötter.

Tips
Gör små maränger av resten av marängsmeten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.