Ingredienser
75 g mörk choklad, hackad
2 dl vispgrädde
3 msk Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Maräng
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Florsocker
hackade rostade hasselnötter till garnering
1-2 droppar pepparmint
Instruktioner
Hacka choklad och ställ åt sidan.
Blanda grädde och gelésocker i en liten kastrull. Låt koka upp och koka 30 sek.
Häll den varma grädden över den hackade chokladen. Tillsätt muscovadorörsocker och vaniljsocker. Rör till en jämn smet, häll upp i sex små skålar och låt stelna.
Till marängen, värm äggvitorna och sockret i en bunke över vattenbad tills sockret har löst sig.
Ta bunken av värmen och häll äggvitorna i en skål. Vispa marängen i 5-10 minuter, tillsätt under tiden florsocker och smaka av med pepparmint.
Spritsa marängen på chokladkrämen och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Toppa med hackade rostade hasselnötter.
Tips
Gör små maränger av resten av marängsmeten.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.