Chokladmilkshake med kanel

4-5 portioner
Chokladmilkshake med kanel
Betyg: (1st)

Ingredienser

Milkshake
8 dl chokladglass, färdigköpt eller hemmagjord enligt recept
2 dl mjölk
2 dl isbitar

Topping
Chokladsås enligt recept
Vispad grädde

Chokladsås
3 msk Dansukker Muscovadosirap
1 1/2 dl kakao
2 dl vatten
2 dl Dansukker Rörsocker
En nypa salt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma

Chokladglass med kanel
8 stora äggulor
3 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 1/2 dl mjölk
1 dl kakao
7 dl vispgrädde 40 %
En nypa salt
2 tsk malen kanel

Milkshake
Blanda glass och mjölk i en mixer och kör tills det är blandat, tillsätt isbitarna i slutet.
Varva milkshake, grädde och chokladsås i ett glas.
Toppa med chokladsås och vispgrädde.

Chokladsås
Blanda alla ingredienser och låt koka upp tills sockerkristallerna löst sig. Låt koka 3 – 4 minuter tills såsen börjar tjockna. Ta av värmen.

Chokladglass
Vispa äggulor och socker i en skål.
Värm mjölk och kakao tills det nästan börjar koka. Ta av från värmen och häll sakta i hälften av den varma mjölken i äggblandningen under konstant omrörning.
Häll den tempererade äggsmeten i den resterande mjölken och tillsätt grädde, kanel och salt. Sjud smeten under konstant omrörning tills den har tjocknat. (5 – 10 minuter).
Låt smeten svalna i kylskåp minst 6 timmar eller helst över natten.
Använd en glassmaskin eller ställ i frysen minst 6 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker