Björnbärskompott
250 g björnbär
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Chokladmousse
100 g mörk choklad, 70 %
2 msk Dansukker Florsocker
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
2 dl vispgrädde
Till björnbärskompotten, blanda bär och socker i en gryta. Koka 5 minuter. Låt svalna.
Till chokladmoussen, bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Rör ner socker och äggulan i den smälta chokladen. Blanda till en jämn smet. Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladsmeten. Vänd sedan ner resten av grädden.
Vänd ner lite av björnbärskompotten i chokladmoussen. Spara resten garnering.
Fördela moussen i glasen och ställ i kylskåpet minst en timme.
Receptet är framtaget av