Chokladmousse med björnbärskompott

Chokladmousse är en favorit. Blanda ner lite av björnbärskompotten i chokladmoussen för en spännande kombination. Toppa slutligen med björnbärskompotten.

8 portioner

Betyg (57 st)

Ingredienser

Björnbärskompott
250 g björnbär
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Chokladmousse
100 g mörk choklad, 70 %
2 msk Dansukker Florsocker
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
2 dl vispgrädde

Instruktioner

Till björnbärskompotten, blanda bär och socker i en gryta. Koka 5 minuter. Låt svalna.
Till chokladmoussen, bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Rör ner socker och äggulan i den smälta chokladen. Blanda till en jämn smet. Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladsmeten. Vänd sedan ner resten av grädden.
Vänd ner lite av björnbärskompotten i chokladmoussen. Spara resten garnering.
Fördela moussen i glasen och ställ i kylskåpet minst en timme.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.