CHOKLADMOUSSE – 4 glas
KNÄCKFLARN – c:a 20 st.
1. CHOKLADMOUSSE: Hacka chokladen fint i en skål. Värm upp 1 dl av vispgrädden och slå på chokladen. Rör samman till en jämn ganache. Vispa resten av vispgrädden fluffigt.
2. Koka upp Strösocker och vatten så sockret löser sig. Vispa upp äggulorna och tillsätt sockerlagen i en tunn stråle. Vispa fluffigt. Rör ner chokladganachen i äggsmeten.
3. Vänd ner grädden lite i taget i chokladmoussen. Tillsätt vaniljextraktet. Häll upp moussen i fyra portionsglas. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar.
4. KNÄCKFLARN: Värm ugnen till 200 grader över- och undervärme. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och rör samman till en jämn smet.
5. Klicka ut smeten med hjälp av en tesked på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Ta ut plåten och låt flarnen vila någon minut innan du lyfter över dem på en kavel för att göra dem böjda. Låt flarnen svalna helt.
6. Ta ut Chokladmoussen ur kylen. Tryck ner ett Knäckflarn i Chokladmoussen. Tärna jordgubbarna och lägg dem i Knäckflarnet. Toppa med färsk mynta.
- Recept Peter Dahlberg - www.peterbakar.se