Chokladpaj med italiensk maräng

Chokladpaj med läcker italiensk maräng är enkel att tillaga, underbar att äta och lyxig att titta på. Imponera på din gäster med denna chokladpaj.

10-12 portioner

PT55M

1 timme + cirka 2-3 timmar i kyl

Betyg (168 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
50 g smör
10 stycken digestivekex
3 msk Dansukker Farinsocker

Chokladkräm
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
150 g mörk choklad
90 g smör, rumstempererat
1 nypa salt

Italiensk maräng
2 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vatten
skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och farinsocker. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten, 18 cm i diameter.

Värm vispgrädde, rörsocker och muscovadorörsocker i en kastrull. Ställ åt sidan.

Vispa upp äggulorna en aning i en skål. Tillsätt gräddblandningen under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm till cirka 85 grader.

Finhacka chokladen och häll ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och tillsätt sedan smöret lite i taget och till sist en nypa salt. Rör så att smeten blir jämn.

Häll chokladkrämen över botten och låt stelna i kylen cirka 2-3 timmar.

Vispa äggvitorna till ett skum. Koka upp socker, vatten och citronskal i en tjockbottnad kastrull och värm till 120 grader. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet under vispning. Vispa till marängen svalnat.

Lägg marängen i en sprits med valfri tyll och spritsa på chokladpajen. Bränn av marängen med en brännare och servera pajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!