Chokladpaj med italiensk maräng

Chokladpaj med läcker italiensk maräng är enkel att tillaga, underbar att äta och lyxig att titta på. Imponera på din gäster med denna chokladpaj.

10-12 portioner

PT55M

1 timme + cirka 2-3 timmar i kyl

Betyg (168 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
50 g smör
10 stycken digestivekex
3 msk Dansukker Farinsocker

Chokladkräm
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
150 g mörk choklad
90 g smör, rumstempererat
1 nypa salt

Italiensk maräng
2 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vatten
skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och farinsocker. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten, 18 cm i diameter.

Värm vispgrädde, rörsocker och muscovadorörsocker i en kastrull. Ställ åt sidan.

Vispa upp äggulorna en aning i en skål. Tillsätt gräddblandningen under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm till cirka 85 grader.

Finhacka chokladen och häll ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och tillsätt sedan smöret lite i taget och till sist en nypa salt. Rör så att smeten blir jämn.

Häll chokladkrämen över botten och låt stelna i kylen cirka 2-3 timmar.

Vispa äggvitorna till ett skum. Koka upp socker, vatten och citronskal i en tjockbottnad kastrull och värm till 120 grader. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet under vispning. Vispa till marängen svalnat.

Lägg marängen i en sprits med valfri tyll och spritsa på chokladpajen. Bränn av marängen med en brännare och servera pajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?