Chokladpaj med italiensk maräng

Chokladpaj med läcker italiensk maräng är enkel att tillaga, underbar att äta och lyxig att titta på. Imponera på din gäster med denna chokladpaj.

10-12 portioner

PT55M

1 timme + cirka 2-3 timmar i kyl

Betyg (168 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
50 g smör
10 stycken digestivekex
3 msk Dansukker Farinsocker

Chokladkräm
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 äggulor
150 g mörk choklad
90 g smör, rumstempererat
1 nypa salt

Italiensk maräng
2 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vatten
skalet av 1/2 citron, gärna obesprutad

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med digestivekex och farinsocker. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten, 18 cm i diameter.

Värm vispgrädde, rörsocker och muscovadorörsocker i en kastrull. Ställ åt sidan.

Vispa upp äggulorna en aning i en skål. Tillsätt gräddblandningen under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm till cirka 85 grader.

Finhacka chokladen och häll ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och tillsätt sedan smöret lite i taget och till sist en nypa salt. Rör så att smeten blir jämn.

Häll chokladkrämen över botten och låt stelna i kylen cirka 2-3 timmar.

Vispa äggvitorna till ett skum. Koka upp socker, vatten och citronskal i en tjockbottnad kastrull och värm till 120 grader. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet under vispning. Vispa till marängen svalnat.

Lägg marängen i en sprits med valfri tyll och spritsa på chokladpajen. Bränn av marängen med en brännare och servera pajen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.