Ingredienser
150 g mörk choklad
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
skalet av 1 apelsin, gärna obesprutad
3 msk av apelsinsaften
6 dl vispgrädde
Garnering
100 g rostade hackade nötter
Instruktioner
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vänd i chokladen i äggsmeten och tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Häll parfaiten i en plastfolieklädd brödform. Frys i 4-5 timmar.
Sätt ugnen på 175 °C. Rosta nötter i nedredelen av ugnen i 5 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna och hacka dem sedan.
Ta ut parfaiten från frysen ca 20 minuter innan servering. Toppa med nöthacket.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!