Ingredienser
150 g mörk choklad
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
skalet av 1 apelsin, gärna obesprutad
3 msk av apelsinsaften
6 dl vispgrädde
Garnering
100 g rostade hackade nötter
Instruktioner
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vänd i chokladen i äggsmeten och tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
Häll parfaiten i en plastfolieklädd brödform. Frys i 4-5 timmar.
Sätt ugnen på 175 °C. Rosta nötter i nedredelen av ugnen i 5 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna och hacka dem sedan.
Ta ut parfaiten från frysen ca 20 minuter innan servering. Toppa med nöthacket.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.