Chokladparfait med apelsin

Vår chokladparfait med apelsin är gjord på mörk choklad och alldeles lagom söt i smaken. Apelsinen ger denna chokladparfait ett friskt och syrligt inslag. Ett bra avslut på en mustig höstmiddag.

8 portioner

50 minuter + 4 timmar i frys

Betyg (44 st)

Ingredienser

150 g mörk choklad
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
skalet av 1 apelsin, gärna obesprutad
3 msk av apelsinsaften
6 dl vispgrädde

Garnering
100 g rostade hackade nötter

Instruktioner

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.

Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vänd i chokladen i äggsmeten och tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft.

Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.

Häll parfaiten i en plastfolieklädd brödform. Frys i 4-5 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C. Rosta nötter i nedredelen av ugnen i 5 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna och hacka dem sedan.

Ta ut parfaiten från frysen ca 20 minuter innan servering. Toppa med nöthacket.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.